Welkom bij DiGusti Italian Quality Products

Winkelwagen € 0,00 (0)

Aspergesalade (4 personen)

asperges

Aspergesalade

benodigdheden:

8 witte asperges en 8 groene asperges

Rucolasla

Parmezaanse kaas

1 ons prosciutto

Groene pesto (zelf maken: verse basilcum, pijnboompitten, olijfolie, Parmezaanse kaas, blender)

Olijfolie extra vergine

witte balsamico

zout/peper

Schil de witte asperges en snijd het harde gedeelte van de onderkant. Haal ook het harde gedeelte van de groene asperges en kook de asperges met wat zout in voldoende water. Giet ze af en laat afkoelen.

Snijd de asperges in gelijkmatige stukken en besprenkel met witte balsamico. Maak van verse basilicum/olijfolie/pijnboompitten/Parmezaanse kaas een groene pesto. Mix dit tot een mooie gladde massa in de blender.

Doe de rucola op een bord, maak van de prosciutto kleine envelopjes en garneer deze over de rucola. Bestrooi met olijfolie, peper en Parmezaanse kaas.Garneer aan de andere zijde van het bord de asperge stukjes en doe er wat van de pesto overheen.

Klaar is uw heerlijke voorjaars salade met het "witte en groene goud"

balsamico_wit_250Olio

 

Dit gerecht is tot stand gekomen i.s.m. Agnes Cuisine

Geef een reactie