Welkom bij DiGusti Italian Quality Products

Winkelwagen € 0,00 (0)

Biologische Olijfolie Van DiGusti

In de uitgebreide webshop van DiGusti vindt u onder meer verschillende soorten biologische olijfolie. In de culinaire wereld wordt olijfolie ook wel het vloeibare goed genoemd, omdat dit type olie een echte smaakmaker is.

Extra vergine olie
DiGusti’s biologische extra vergine olijfolie is bijvoorbeeld zacht van smaak, op een 100% eerlijke manier gemaakt en draagt al het goede van olijven in zich. Maar wanneer wordt olijfolie eigenlijk ‘extra vergine’ genoemd? Extra vergine olijfolie is per definitie olijfolie van topkwaliteit, omdat onder strenge wetgeving de zuurgraad, die niet hoger dan 0,8% mag zijn, en de smaak regelmatig beoordeeld en in de gaten worden gehouden. Het voordeel van extra vergine olijfolie is dat de olie niet nog verder bewerkt hoeft te worden: er hoeft niets meer aan toegevoegd te worden en de olie hoeft ook niet meer verhit te worden. Onze biologische extra vergine olijfolie is bovendien vrij van bestrijdingsmiddelen en smaakt daardoor extra vol en zacht.

Wanneer smaakt olijfolie het lekkerst?
De biologische olijfolie van DiGusti smaakt het lekkerst wanneer je deze met een stukje brood en een snufje zout gebruikt, maar ook wanneer je deze gebruikt tijdens de bereiding van salades, vlees- of visgerechten.

Wat zit er in olijfolie en wat zijn de voordelen van olijfolie?
Biologische olijfolie in het algemeen en dus ook die van DiGusti zit boordevol vitamines, organische zuren, kleurstoffen en mineralen. Tocoferol, een belangrijke vitamine E-bron en Sterol (B sitosterol) verhinderen bijvoorbeeld de opname van cholesterol. Verder bevat olijfolie koolwaterstoffen, zoals B-carotenoïde, die een antioxiderende werking hebben. Olijfolie is gemakkelijk verteerbaar en bevat per gram slechts 93 calorieën. Het lichaam neemt de vitamines die in olijfolie zeer gemakkelijk op.
 


Enkele producten voor of met olijfolie uitgelicht
Wilt u grotere hoeveelheden biologische olijfolie kunnen bewaren, dan is ons olijfolie fust hiervoor ideaal. Dit is een roestvrijstalen vat dat speciaal ontworpen is om er vloeibaar voedsel als olie in te bewaren. De hermetische afsluiting, die voorzien is van een food-grade pakking, maakt het eenvoudiger en veiliger om het vat te verplaatsen. Het vat wordt met kraan geleverd en ook wordt er een speciale houder bij geleverd. Dankzij het formaat van de houder kunt u de fust op een mooie hoogte in uw keuken plaatsen, zodat u uw biologische olijfolie op een gemakkelijke manier uit het vat kunt tappen.

Behalve biologische extra vergine olijfolie, vindt u in onze internetwinkel ook truffelolijfolie. U kunt kiezen uit een fles olijfolie van witte truffel en een fles olijfolie van zwarte truffel. Beide truffeloliesoorten smaken overheerlijk, al zeggen we het zelf, maar het is misschien wel goed om van tevoren te weten dat de witte truffelolie een zachte, fijne truffelsmaak heeft en de zwarte truffelolie een krachtige, aardse truffelsmaak heeft.

Volledige pakketten met olijfolie
Het eerste Proef Italia-pakket dat u via onze internetwinkel kunt kopen bestaat uit een tapenade van zongedroogde tomaten (212 ml), een aubergine tapenade (212 ml), een piccantina tapenade (212 ml), nuvoletti crackers en (dus) een fles biologische basilicumolijfolie van 250 ml. Wilt u dit pakket graag bestellen, maar u houdt niet van basilicum, dan is dat geen probleem. Geeft dit gewoon door bij het plaatsen van uw order en wij voegen een fles met een ander type olijfolie aan uw pakket toe. Het tweede Proef Italia-pakket bestaat uit dezelfde producten als het eerste, op de nuvoletti crackers na. In plaats van nuvoletti crackers zijn er aan dit pakket zes bijzonder fraaie amuseschaaltjes toegevoegd. Ook voor dit pakket geldt dat wanneer u niet van basilicum houdt en u dat bij het plaatsen van uw order aangeeft, wij een andere smaak biologische olijfolie met uw bestelling zullen meesturen.

Graag tot ziens in onze online biologische olijfolie shop!

Geef een reactie