Winkelwagen

€ 0,00 (0)

SLUIT MENU

Verfrissend dessert met onze Mandarinello!

mandarinello met ijs

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 sinaasappels
  • Mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • Vanille ijs
  • Suiker
  • Mandarinello

Bereidingswijze

Was de sinaasappels en rasp wat de schil van de vrucht. Snijd het over gebleven schil weg en snijd de vrucht verder in partjes. Leg een gedeelte van de partjes onderin de glazen en bewaar een paar partjes voor later. Schenk alvast wat Mandarinello over de partjes in het glas

Ondertussen kan er een pan opgezet worden met kokend water. Blancheer hier de sinaasappelschil in en laat dit voor ongeveer 2 minuten staan. Giet ze hierna af en laat de schil even drogen. Laat de schil rusten in suiker om het te laten konfijten.

Hierna kan de slagroom geklopt worden, doe dit zonder suiker. Spatel hier wat mascarpone doorheen en schep er wat sinaasappel schil doorheen.

Alles is nu klaar en je kan gaan bouwen. Leg bovenop de sinaasappel partjes een laag van vanille ijs en van het slagroommengsel. Garneer af met sinaasappel schil en druppel hier nog wat mandarinello over heen.

Serveer eventueel met een verfrissend glaasje Mandarinello. Een heerlijk fris en fruitig dessert voor de warme zomerdag!

dit gerecht is tot stand gekomen i.s.m. Agnes Cuisine

Geef een reactie