Welkom bij DiGusti Italian Quality Products

Winkelwagen € 0,00 (0)

Limoncello online bestellen doet u bij DiGusti

Limoncello kunt u online bestellen via DiGusti
In Nederland is limoncello nog niet zo geliefd als in het land waar de citroenlikeur (die ijskoud en zelfs rechtstreeks vanuit de vriezer gedronken kan worden) vandaan komt, maar het drankje wint langzamerhand aan populariteit en is dankzij DiGusti gemakkelijk verkrijgbaar: Limoncello online bestellen doet u bij DiGusti. u bestelt limoncello namelijk eenvoudig online via onze webshop.

Wat maakt onze webshop zo bijzonder?
DiGusti biedt enkel Italiaanse delicatessen aan die gemaakt zijn met eerlijke ingrediënten en waaraan echte smaken zitten. Dat is ook de reden waarom onze producten vrij zijn van kunstmatige toevoegingen, waarom ze van biologische afkomst zijn en waarom ze op traditionele wijze en met veel liefde bereid worden. Eén van de producten die via DiGusti online te verkrijgen is, is dus limoncello.

Wat zijn de ingrediënten voor een goede limoncello?
Een goede limoncello bevat zo’n 35% alcohol en wordt gemaakt van ofwel Sorrento- citroenen, ofwel Amalfi-citroenen. Beide citroenrassen geven vrij grote vruchten met een dikke, olierijke schil en een bijzondere smaak. Die bijzondere smaak ontstaat dankzij het microklimaat waarin ze groeien, de zon, de zee en de vruchtbare, vulkanische grond. Beide citroenrassen dragen het I.G.P.-predicaat. I.G.P staat voor Indicazione Geografica Protetta – in het Nederlands: Beschermde Geografische Aanduiding. Het I.G.P.-keurmerk garandeert dat minstens één van de fasen van het productieproces in de genoemde geografische streek heeft plaatsgevonden.

Limoncello d’Amalfi
Bij limoncello d’Amalfi, de limoncello die u bij DiGusti online kunt bestellen betekent het I.G.P.-predicaat concreet dat de belangrijkste ingrediënten van de drank, de citroenen, uit Amalfi komen. Verder is aan de limoncello die bij DiGusti verkrijgbaar is, geen enkele kunstmatige geur-, kleur- of smaakstof toegevoegd en zit deze niet in een gezandstraalde fles, maar in een fles van helder glas. U moet immers direct kunnen zien hoe puur de drank eruitziet.

Wanneer en waaruit wordt limoncello geserveerd en gedronken?
Limoncello-likeur hoort gekoeld geserveerd te worden en gedronken te worden als deze een temperatuur van 4 à 5 graden Celsius heeft, of, als u het aandurft, als deze nog een diepvriestemperatuur heeft. Meestal wordt limoncello gedronken uit kleine keramische glazen op het moment dat een gezellig diner afgesloten wordt.

Limoncello in cocktails
De limoncello die u online bij ons bestelt kunt u gewoon puur drinken, maar u kunt de likeur ook als ingrediënt gebruiken en verwerken in allerlei andere drinks, zoals cocktails. Het citroendrankje geeft cocktails een sterke citroensmaak, zonder dat dat betekent dat deze meteen zuur of bitter worden.

strong>Limoncello in desserts
Nadat u limoncello-likeur via DiGusti heeft besteld, kunt u ook besluiten deze te gebruiken als ingrediënt voor gerechten en deze bijvoorbeeld verwerken in een Italiaans dessert.

Liever niet zelf aan de slag?
Wilt u het zichzelf gemakkelijk maken en koopt u liever kant-en-klare producten waarin limoncello al in de juiste verhouding verwerkt is? Bekijk dan eens deze producten. Het Dolce Limoncello Pakket vindt u ook op die pagina en bestaat niet alleen niet uit pure limoncello d’Amalfi, maar ook uit een pot babà al limoncello (Napolitaanse koek, gedrenkt in een limoncellosiroop) en limoncioccolat (chocolade met limoncello). Het geheel wordt verpakt in een stijlvolle jute shopper (tas) bij u thuisbezorgd. Ideaal, toch?

De diverse Limoncello producten van DiGusti


Geef een reactie