Welkom bij DiGusti Italian Quality Products

Winkelwagen € 0,00 (0)

Limoncellocake

 

limoncellocake

Limoncello cake

200 gram zachte (gesmolten) roomboter.
200 gram suiker.
4 eieren (200 gram bij elkaar).
200 gram bloem.
1 eetlepel bakpoeder.
2 zakjes vanillesuiker.
wat citroenrasp en Limoncello Digusti naar smaak toevoegen.

Voorbereiding

Laat de roomboter lekker zacht worden (eventueel smelten maar niet laten koken).

Vet het blik in met boter en bestijf het ingevette blik met bloem.

verwarm de oven voor op 150`C

Bereidingswijze

Meng de boter met behulp van een mixer.
voeg al roerend de bloem toe incl. de eetlepel bakpoeder.
gevolgd door de eieren en de suiker en het zakje vanilesuiker.
als laatste voegt men een beetje citroen rasp toe en Limoncello naar smaak.
blijf dit geheel nog zeker 5 minuten goed mixen.
schenk het beslag in de cakevorm en plaats dit in de oven.
Bak de cake in een middelmatig warme oven in ongeveer 60 à 75 minuten gaar.
laat de cake afkoelen voor dat je het uit het blik haalt.

 

Limoncello d'Amalfi Limoncello d'Amalfi

dit gerecht is tot stand gekomen i.s.m. Agnes Cuisine

Geef een reactie