Welkom bij DiGusti Italian Quality Products

Winkelwagen € 0,00 (0)

mosselen (4 personen)

mosselen

Mosselseizoen geopend.

De hangcultuur mosselen zijn weer volop verkrijgbaar. Daarom een heerlijk en makkelijk gerecht.

 

Benodigdheden 4 personen:

als voorgerecht 2 kg verse mosselen, als hoofdgerecht 4 kg verse mosselen.

olijfolie

Italiaanse kruidenmix

peterselie

zout

Witte wijn. bv Pinot Grigio

grote pan

Doe de mosselen in de pan. Haal de mosselen eruit welke kapot zijn. Spoel ze niet meer af met zoet water, dit gaat ten koste van de zilte smaak. Bouw in laagjes in de pan op. Max 2 kg per pan. Beter is om wat kleinere pannen te gebruiken en zo de laagjes op te bouwen.

Mosselen, olijfolie, zout en wat kruidenmix.  Als laatste het deksel op de pan.  Zet het vuur aan en laat de mosselen met het deksel op de pan langzaam stoven. Schud af en toe de pan om. Als de mosselen bijna openstaan, doe er dan een scheut witte wijn bij. en laat nog zeker 1 tot 2 minuten mee stoven.

Schep de mosselen op een voorverwarmd bord en strooi fijngehakte peterselie over.

Serveer met een heerlijk rustiek desem brood en een goed glas wijn.

Buon appetito!

Olio

5-Kruidenzakjes-Met-Gratis-Origano-Takjes

 

Dit gerecht is tot stand gekomen i.s.m. Agnes Cuisine

Geef een reactie