Welkom bij DiGusti Italian Quality Products

Winkelwagen € 0,00 (0)

Pasta Bolognese (Ragu) 4 personen

pasta bolognese

Ingrediënten voor 4 personen:

* 10 plakjes pancetta of gerookte doorregen bacon, gesneden
* 1 handje verse rozemarijn, blaadjes geplukt en fijngehakt
* olijfolie
* 1 grote ui, fijngehakt
* 3 teentjes knoflook, fijngehakt
* 455 gram rundergehakt van de beste kwaliteit
* 1 wijnglas rode wijn
* 1 afgestreken theelepel gedroogde oregano
* 1 blik tomaten van 400 gram
* 1 tube tomatenpuree van 200 gram of 1 klein potje zongedroogde tomaten, fijngehakt
* zeezout en versgemalen zwarte peper
* 1 pak tagliatelle of chitarrine van di Aldo
* 1 handje verse basilicum
* 2 handjes geraspte parmezaanse of pittige cheddarkaas

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze
Bak in een grote, hete ovenvaste pan de pancetta en rozemarijn in een klein beetje olijfolie licht goudbruin. Voeg dan de uitjes en knoflook toe en laat nog eens 3 minuten bakken tot ze zacht zijn. Doe er dan het gehakt bij. Bak het al roerend 2-3 minuten en doe de wijn erbij. Laat het iets inkoken en doe de oregano, alle tomaten en de tomatenpuree erbij. Voeg naar smaak peper en zout toe, breng aan de kook, dek af met een stuk vetvrij papier of een deksel en zet anderhalf uur in de voorverwarmde oven. Als de saus bijna klaar is kun je de pasta in een grote pan gezouten kokend water doen en al dente koken. Laat de pasta uitlekken in een vergiet.
Doe vlak voor het serveren wat gesnipperde verse basilicum bij de saus.

Serveertips
Serveer de saus bij de spaghetti en wat geraspte parmezaanse of pittige cheddarkaas. Een groene salade is hier ook lekker bij.

bio_pelati_tomaten_blik_vrij_2tagiatellechitarrineOlio

 

dit gerecht is tot stand gekomen i.s.m. Agnes Cuisine

Geef een reactie