Welkom bij DiGusti Italian Quality Products

Winkelwagen € 0,00 (0)

Spaghetti met garnalen en jonge bladspinazie

garnalen pasta

Spaghetti met garnalen en jonge bladspinazie ( 4 personen)

Benodigdheden:

1 pak spaghetti di Aldo  (250 gr)

Zeezout/zwarte peper uit molen

olijfolie extra vierge

2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt

1 mespunt kruidenmix peperoncino

400 gr rauwe garnalen

1 klein glas witte wijn

6 fijngemalen zongedroogde tomaatjes

sap van 1 citroen en geraspte schil

2 flinke handen jonge bladspinazie

Kook spaghetti zoals aangegeven op de doos in een pan met kokend water en zout.  Verhit 3 flinke scheuten olijfolie in een grote koekenpan en doe er de knoflook en kruiden bij. Zodra knoflook begint te kleuren de garnalen erbij en gedurende 1 minuut bakken. Giet de witte wijn en de puree van de zongedroogde tomaatjes erbij en laat 2-3 minuten zachtjes pruttelen.

giet de pasta af en bewaar een klein beetje kookvocht. Doe nu de garnalen door de pasta en knijp er wat citroensap over. Doe de helft van de spinazie erbij en een beetje kookvocht. Zout en peper naar smaak.

Verdeel over 4 borden en strooi er de geraspte schil van de citroen en de rest van de overgebleven bladspinazie over.

NB. Je kan de bladspinazie ook vervangen door zeekraal. Zet deze dan kort aan in de pan met een beetje olie. Geen zout toevoegen, zeekraal heeft al de zilte smaak.

Olio

5-Kruidenzakjes-Met-Gratis-Origano-Takjes

chitarrine

 

Dit gerecht is tot stand gekomen i.s.m. Agnes Cuisine

Geef een reactie