Welkom bij DiGusti Italian Quality Products

Winkelwagen € 0,00 (0)

Zalmcarpaccio (4 personen)

zalmcarpaccio

Zalmcarpaccio

Benodigdheden:

400 gr dun gesneden gerookte zalm

kappertjes 2 theel.

cherrytomaatjes 8 stuks

radijs 4 stuks

avocado

takjes dille

mayonaise 1 eetl

creme fraiche 1 eetl

witte balsamico (riserva)

Olijfolie extra Vergine

zout, peper

Verdeel de zalm over 4 borden.  Besprenkel de zalm met witte balsamico en dek af met huishoudfolie. Zet het in de koeling. Laat het hier ong. 30 minuten garen.

Halveer ondertussen de cherrytomaatjes en doe ze in een kom. Besprenkel met zeezout en wat olijfolie. Snijd met een kaasschaaf of mandoline de radijs in dunne schijfjes en doe ze in de kom bij de tomaatjes. Doe er nog een klein beetje witte balsamico over en laat even staan.

Snijd en schil de avocado en pureer deze met wat creme fraiche tot een mooie gladde substantie. Doe dit mengsel in een spuitzak.

Haal de borden uit de koeling en haal het folie eraf. Garneer nu de zalm af met wat kappertjes, tomaatjes, radijs, wat toefjes avocadocreme en een paar kleine toefjes mayonaise. Bestrooi het geheel nu met wat peper. Takje dille als laatste ter garnering.

balsamico_wit_250Olio

 

Dit gerecht is tot stand gekomen i.s.m. Agnes Cuisine

Geef een reactie