Panettone is een Italiaans luxebrood of cake met rozijnen of chocolade. Van oorsprong komt het uit Milaan en wordt rond Pasen (in de vorm van Colomba) gegeten.
Wij hebben uniek in Nederland een gedrenkte panettone in Limoncello.
ACTIE: Bij aankoop van 6 stuks 20% korting, gratis 6 proefbuisjes limonciòccolat met bijbehorend recept en gratis fles Spumante!
Het brood heeft een luchtige structuur (brioche) en wordt gebakken in een hoge ronde vorm. Het wordt gemaakt van een zacht, onvolledig gekookt deeg dat suiker en rozijnen of chocoladestukjes bevat.
Het allerbelangrijkst bij het maken van een goede panettone is de gisting van het deeg. Agroalimenta zorgt voor een goede warme plek hebt waar het deeg gedurende 8 uur goed kan rijzen!
Panettone wordt op kamertemperatuur (of warm) geserveerd in plakken, samen met zoete hete dranken of een zoete bubbelwijn, zoals spumante brut of Extra dry.
PANETTONE VENEZIANA AL LIMONCELLO
Gedrenkt in limoncello
500g
THT 1-7-2019