• 14 jaar ervaring
  • gratis verzending vanaf € 49,- (NL)
  • Voor 15:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden (di-do)

Is risotto pasta?

Is risotto pasta? DiGusti legt uit!

In het land van de pasta is risotto erg populair. Maar is risotto pasta? Daar kan DiGusti je alles over vertellen. Risotto ziet er misschien uit als pasta, maar het is een rijstgerecht afkomstig uit Noord-Italië. Het wordt eerst een paar minuten droog aangebakken en daarna gekookt in wijn en bouillon. Zo krijgt de rijst zijn kenmerkende zachtheid en romigheid. Voor risotto kun je niet zomaar elke rijst gebruiken, maar heb je speciale risottorijst nodig. In onze webshop vind je Risotto Carnaroli en Arborio, die perfect zijn voor een romige risotto. Bezoek onze webshop en bestel de lekkerste risottorijst!

Zelf risotto maken

Zoals gezegd, is risotto geen pasta maar een rijstgerecht uit Noord-Italië. De bereiding is als volgt: smoor eerst een gesnipperde ui in boter. Vervolgens bak je de rijst hier 2-3 minuten in mee totdat deze glazig wordt. Voeg dan terwijl je roert stapsgewijs witte wijn toe. Hiermee bind je de rijst en word hij lekker kleverig. De volgende stap is het toevoegen van bouillon. Deze wordt door de rijst opgenomen, waardoor hij lekker vol van smaak wordt. De laatste stap is een rustpauze van één minuut, waarna je kaas en boter toevoegt. Dit maakt je risotto romiger en losser. Dien hem zo heet mogelijk op, dan is hij het lekkerst.

Perfecte rijstkorrel voor risotto

In het land van de pasta kun je ook terecht voor overheerlijke risottorijst. Want voor risotto heb je naast goede wijn en bouillon ook de perfecte rijstkorrel nodig. In onze webshop vind je de risotto Arborio met een iets dikkere korrel, de Carnaroli met een iets dunnere en langere korrel en volkoren risottorijst. Deze unieke producten zijn alledrie glutenvrij en worden aan de voet van de Alpen geteeld in de risottostreek Vermicelli. Wanneer je een verrukkelijke romige risotto wilt maken zijn dit de rijstsoorten die je nodig hebt!

Italiaanse streekproducten van DiGusti

In onze webshop vind je al sinds 2010 de beste streekproducten uit Italië. Deze selecteren we met veel zorg op smaak en kwaliteit, waarbij we altijd oog houden voor de Italiaanse tradities. Je vindt er overheerlijke ingrediënten voor risotto en pasta, Italiaanse delicatessen, onze bekroonde limoncello, cadeau pakketten en nog veel meer. Plaats je een bestelling, dan kun je bovendien altijd rekenen op:

  • Gratis verzending vanaf € 49,- (NL)
  • Ruim 11 jaar ervaring
  • Voor 15:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden (ma-vr)

Risottorijst of pasta bestellen?

Ben je op zoek naar ingrediënten voor een overheerlijke pasta of risotto? Die vind je gegarandeerd in ons aanbod authentieke Italiaanse streekproducten. Voor een vraag bel je ons via 06-13297227, stuur je een e-mail naar info@digusti.nl of vul je het contactformulier in.