• 14 jaar ervaring
  • gratis verzending vanaf € 49,- (NL)
  • Voor 15:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden (di-do)

Pasta online kopen

Leverancier van topkwaliteit pasta uit Italië

Op het gebied van lekkere pasta is er maar één land waar je direct aan denkt: Italië! Logisch natuurlijk, want de lekkerste pasta komt natuurlijk uit Italië. Iedereen die er tijdens een vakantie wel eens een lekker bordje pasta heeft gegeten, weet dat de Italiaanse pasta zijn gelijke in de wereld niet kent. Wil jij thuis ook genieten van die authentieke Italiaanse pasta? Je kunt diverse soorten Italiaanse pasta online bestellen en kopen in de webshop van DiGusti Delicatessen. Dan geniet je snel en eenvoudig van de lekkerste pasta van de wereld!

Authentiek bereide Italiaanse pasta

De pasta die je bij ons kunt bestellen, importeren wij natuurlijk uit Italië. Na een uitgebreide rondreis op zoek naar de authentieke smaak van Italiaanse pasta, kwamen we terecht bij Salvatore Astorino, een bevlogen pastaproducent uit Calabrië. Hij maakt al ruim 20 jaar op traditionele wijze de heerlijkste pasta. En dat doe hij nog steeds op ambachtelijke wijze met de hand. Astorino gebruikt voor zijn pasta alleen regionaal geproduceerde Italiaanse ingrediënten en stopt er daarnaast een flinke dosis liefde in. Na bereiding wordt de verse pasta gedroogd in speciaal gereguleerde luchtruimtes, waardoor de volle smaak en voedingswaarden behouden blijven.

De beste pasta van Italiaanse bodem

Pasta is in de Italiaanse keuken de benaming voor deegwaren van harde tarwe. Pasta is daar zowel gedroogd als vers en verkrijgbaar en kent vele vormen en bereidingswijzen. Tegenwoordig is er zelfs ook pasta van spelt verkrijgbaar, net als meergranen- of glutenvrije pasta varianten. Er bestaan twee hoofdsoorten Italiaanse pasta: pasta secca of pastasciutta. Dat is gedroogde pasta, eventueel met ei bereid (pasta secca all’uovo). En pasta fresca. Dat is verse pasta. Bij DiGusti kun je uiteraard uitsluitend de gedroogde pasta bestellen.

Bereiding van pasta

Pasta kun je in zowel warme als koude gerechten (pastasalade) gebruiken. Pasta is een veelzijdig deegproduct dat op allerlei manieren en in allerlei vormen gefabriceerd wordt. Het deeg kan tot dunne plakken gerold worden en dan in stroken gesneden (spaghetti, tagliatelle). Het kan ook met een machine in een vorm geperst worden (macaroni, fusilli en penne), of tot plakjes gesneden worden en dan machinaal of met de hand gevuld en tot ravioli of tortellini (taartjes) gerold. De echte authentieke Italiaanse pasta wordt gemaakt zonder water. De ingrediënten bestaan uit harde tarwe, gries, verse eieren en zout.

Pasta online bestellen bij DiGusti Delicatessen

Ben jij ook een liefhebber van Italië en de heerlijke authentieke pasta van het land? En wil jij die heerlijke pasta in huis halen? Dan kun je bij DiGusti online je pasta in de webshop kopen. Vanaf 49,- wordt je bestelling binnen Nederland gratis bezorgd. Heb je nog vragen of wil je meer informatie over onze pasta’s? Bel dan gerust naar: 06-13297227, of stuur een mail naar: info@digusti.nl. De lekkerste pasta kopen doe je online bij DiGusti Delicatessen!