Saffraan risotto
Ingrediënten (4 personen)
- 350 gram Carnaroli risotto
- 100 gram roomboter
- 1 glas witte wijn
- 1 ui
- 10 saffraanzaden
- 1 zakje saffraanpoeder
- 1,5 liter hete kipbouillon
- 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
Fruit de gesnipperde ui in 50g boter in een pan met dikke bodem totdat deze zachter is, maar niet verkleurd. Voeg de rijst toe en roer het goed door totdat de boter doorzichtig wordt. Voeg de wijn en saffraan toe en laat het sudderen totdat het is verdampt. Voeg een soeplepel van de hete bouillon toe en laat het sudderen. Voeg zodra de bouillon is geabsorbeerd meer toe. Blijf dit doen totdat de rijst al dente is.
Voeg zo nodig naar smaak zout toe. Voeg de andere helft van de boter, meng de Parmezaanse kaas erdoor, zet de kookplaat uit, doe de deksel op de pan en laat het 2 minuten rusten. Garneer met peterselie of voeg kalfsmerg toe voor een traditionele Risotto alla Milanese.