• 14 jaar ervaring
  • gratis verzending vanaf € 49,- (NL)
  • Voor 15:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden (di-do)

Waarom zijn truffels zo duur?

Truffels duur, want lastig te vinden

Waarom zijn truffels zo duur? Zowel de Italianen als de Nederlanders zijn er dol op. Want ze zorgen voor de authentieke Italiaanse smaak in veel gerechten. Maar… ze zijn niet goedkoop. Om te begrijpen waarom truffels zo duur zijn, is het belangrijk om te weten wat een truffel is. Een truffel is een zwam die diep onder de grond groeit op de boomwortels van hazelaars, eiken en beuken. Dit maakt het lastig om ze te vinden. Wanneer je een truffel of truffelproduct koopt, wil je dan natuurlijk wel de authentieke truffelsmaak van het echte Italië proeven. Dit is dan ook precies wat je terugvindt in de pure truffels en truffelproducten in de webshop van DiGusti. Bestel onze producten eenvoudig online en geniet!

Wat bepaalt de prijs van truffels?

De eerste reden waarom truffels duur zijn is dat ze ondergronds groeien op de wortels van beuken, eiken en hazelaars. Omdat ze zich verspreiden door middel van sporen, kunnen ze niet gekweekt worden. En dus moeten ze worden opgespoord en uitgegraven in het bos en dat maakt het oogsten van truffels meteen een stuk duurder dan iets wat geteeld wordt.

Reden nummer twee is dat het oogstseizoenen beperkt is. We onderscheiden een witte truffel, een zwarte wintertruffel en een zwarte zomertruffel. De witte truffel is de duurste, omdat hij het meest gewild is. Deze wordt hoofdzakelijk geoogst tussen 1 oktober en 31 december, de kiloprijs kan oplopen tot wel € 4000,-.

Pure en authentieke truffelproducten

Authentieke truffelproducten zijn dus misschien een beetje duur. Maar de smaak van de truffel is uniek en ongeëvenaard en die willen wij je uiteraard niet onthouden. Daarom vind je in onze webshop alleen de allerbeste kwaliteit truffelproducten. Deze zijn afkomstig van Vincenzo een truffelboer uit Molise – een streek tussen Rome en Napels. Hij verwerkt de truffels puur en zonder toevoegingen, waardoor het unieke smaakpalet en de aroma’s van de truffel behouden blijven. Hij heeft er vele prijzen mee gewonnen.

Waarom truffel producten bestellen bij DiGusti?

Ben je dol op de Italiaanse keuken? Dan mogen truffels en truffelproducten van topkwaliteit niet in je gerechten ontbreken. In onze Italiaanse webshop vind je dan ook truffelproducten als:

  • Truffeltapenade
  • Olijfolie met zwarte truffel
  • Truffelzout
  • Olijfolie met witte truffel
  • Witte truffel crème
  • Truffelhoning

Bestel truffelproducten in onze webshop

Je weet nu waar truffels zo duur zijn en waarom ze zo gewild zijn. Maar wil optimaal genieten van de authentieke smaak van Italië? Dan bestel de truffelproducten van Vincenzo via onze webshop. Binnen Nederland, worden bestellingen vanaf € 49,- gratis bezorgd. Heb je een vraag over truffelproducten of één van de andere delicatessen uit onze webshop? Neem gerust contact op door ons te bellen of mailen via 06-13297227 of info@digusti.nl.